
Υλικά
- 20 Παξιμαδάκια ελιάς «Ερωφίλη»
- 100 γρ. φέτα θρυμματισμένα
Για τον καγιανά
- 3 ώριμες ντομάτες
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- ¼ κουταλάκι ρίγανη
- ½ κουταλάκι ζάχαρη
- 6 αυγά
- Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά φτιάχνουμε τον καγιανά, πλένουμε τις ντομάτες και τρίβουμε σε ένα μπόλ.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις ντομάτες. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ρίγανη. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελάχιστα τα αυγά με ένα πιρούνι και περιχύνουμε την ντομάτα.
Ανακατεύουμε μερικές φορές μέχρι να πήξει το αυγό και αποσύρουμε από τη φωτιά (δεν θέλουμε να πήξει πάρα πολύ) τέλος προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε τα παξιμαδάκια σε μια πιατέλα, απλώνουμε πάνω τον καγιανά, ρίχνουμε θρυμματισμένη φέτα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη
Φωτογράφος: Μιχάλης Χριστοδουλάκης
