Νηστίσιμοι κεφτέδες με ντακάκι κρίθινο τραγανό

Υλικά

  • 400 γρ. ντακάκι κρίθινο τραγανό Ερωφίλη
  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 20ml κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι ρίγανη
  • Salt
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα παξιμάδια και γεμίζουμε με αρκετό νερό ώστε να καλυφθούν. Μουλιάζουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζουμε πολύ καλά με τα χέρια ή μεταφέρουμε σε μία πετσέτα και στύβουμε ώσπου να φύγει όλη η υγρασία.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. Ζυμώνουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μια 30 λεπτά τουλάχιστον στο ψυγείο.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και παίρνουμε περίπου 40 γρ. μείγμα, πλάθουμε σε κεφτεδάκι και τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο ή για πιο ελαφριά, απλώνουμε σε ένα ταψί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Καλή επιτυχία!