
Υλικά
- 4 μικρές παξιμαδόκουπες Ερωφίλη
Για το σιρόπι
- 250γρ. ζάχαρη
- 150ml νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- Φλούδα από λεμόνι
Για την κρέμα
- 500 ml φρέσκο γάλα
- 100 γρ ζάχαρη
- 45γρ κορν φλάουρ
- 2 κρόκους αυγών
- 2 βανίλιες
- 30γρ βούτυρο
- 150 ml σαντιγί
Για τη σύνθεση
- 10 φρέσκιες φράουλες
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τα αυγά και το γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια, ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να λιώσει.
Μεταφέρουμε την κρέμα σε άλλο σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στην κρέμα. Κρατάμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
Αφού κρυώσει χτυπάμε με μίξερ μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε την σαντιγί ανακατεύοντας με μία μαρίζ.
Για να συνθέσουμε την τάρτα.
Βουτάμε τις παξιμαδόκουπες μέσα στο σιρόπι και αφήνουμε για λίγο μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Γεμίζουμε την παξιμαδόκουπα με κρέμα με ένα καρνέ, κόβουμε τις φράουλες και στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσουν και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
