Κουλούρα χαρούπι με τσιγαριαστό σταμναγκάθι

Υλικά

  • 300γρ σταμναγκάθι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1 μικρή ώριμη ντομάτα
  • Αλάτι πιπέρι
  • 6 κουλούρες χαρουπιού Ερωφίλη
  • 150 γρ. ξινομυζήθρα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σταμναγκάθι, αφήνουμε να σουρώσει.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει και προσθέτουμε το σταμναγκάθι.
Σοτάρουμε πολύ καλά σε μέτρια θερμοκρασία για τουλάχιστον 10 λεπτά ( το μυστικό είναι να σοταριστεί πάρα πολύ καλά το σταμναγκάθι, με αυτό το τρόπο θα φύγει και η έντονη πικράδα).
Προσθέτουμε τη ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια και αλατίζουμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα.
Στο τέλος ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι.
Σε μια πιατέλα απλώνουμε τις κουλούρες χαρουπιού και τοποθετούμε πάνω το σταμναγκάθι, ρίχνουμε τη ξινομυζήθρα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!