
Υλικά
- 10 Παξιμαδάκια Κυθήρων «Ερωφίλη»
- 10 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
- 20ml ελαιόλαδο
- 20ml ούζο
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Για το ντρέσινγκ
- 80ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κουταλιά ξύδι άσπρο
- Ξύσμα λεμονιού
- Salt
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε τις γαρίδες, γυρίζουμε 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη.
Κόβουμε το αβοκάντο σε μέτρια κομμάτια και στύβουμε ελάχιστο λεμόνι για να μη μαυρίσει.
Σε ένα multi χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ.
Απλώνουμε τα παξιμαδάκια Κυθήρων σε μια πιατέλα, τοποθετούμε μια φέτα αβοκάντο, προσθέτουμε ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και μια γαρίδα σε κάθε παξιμαδάκι, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη
Φωτογράφος: Μιχάλης Χριστοδουλάκης
