
Υλικά
Για το μοσχάρι
- 1 κιλό μοσχάρι χτένι κομμένο σε μέτριες μερίδες
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά πελτέ
- 200 ml κόκκινο κρασί
- 4 ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
- 1 ξύλο κανέλας
- ½ κουταλάκι ρίγανη ή θυμάρι
- ½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
- ½ κουταλάκι ζάχαρη
- Salt
- Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. γραβιέρα
- 2 μεγάλες Παξιμαδόκουπες «Ερωφίλη» ή 4 μικρές
Εκτέλεση
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα κομμάτια από το μοσχάρι.
Σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα την ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε μισή κούπα ζεστό νερό και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό. Μαγειρεύουμε με κλειστή την κατσαρόλα για περίπου 1,5 ώρα.
Όταν είναι έτοιμο, βάζουμε τις παξιμαδόκουπες σε ένα ταψί, μοιράζουμε το μοσχάρι μαζί με σάλτσα και ρίχνουμε πάνω γραβιέρα κομμένη σε κύβους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσει η γραβιέρα.
Σερβίρουμε τις παξιμαδόκουπες ζεστές.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη
Φωτογράφος: Μιχάλης Χριστοδουλάκης
