
Υλικά
- 10 Παξιμάδια σίκαλη «Ερωφίλη»
Για την τονοσαλάτα
- 2 κουτάκια τόνο (σε ελαιόλαδο ή καπνιστό)
- 200 γρ. μαγιονέζα
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- ½ κόκκινη πιπεριά
- 50 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
- 50 γρ. αρακά βρασμένο
- 1 κουταλιά άνηθο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά φτιάχνουμε την τονοσαλάτα, σουρώνουμε τον τόνο, τον μεταφέρουμε σε ένα μπόλ, προσθέτουμε την μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τον αρακά, το καλαμπόκι, τον άνηθο και την πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε την σαλάτα για 1 ώρα στο ψυγείο.
Για να σερβίρουμε, απλώνουμε τα παξιμάδια σε μια πιατέλα και τοποθετούμε πάνω μια γενναία κουταλιά τονοσαλάτα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη
Φωτογράφος: Μιχάλης Χριστοδουλάκης
