
Υλικά
- 1 μελιτζάνα
- 2 κολοκύθια
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 2 καρότα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- Ρίγανη ή θυμάρι
- Αλάτι ,πιπέρι
- 20ml ελαιόλαδο
- 6 ντοματίνια
Για τη σως
- 100ml ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές βαλσαμικό ξύδι
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 4 φύλλα βασιλικού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 40 γρ. κεφαλοτύρι
Για το σερβίρισμα
- Ντακάκι κρίθινο τραγανό χωρίς αλάτι Ερωφίλη
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το αλατοπίπερο, την ρίγανη και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας να πάει παντού.
Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφού είναι έτοιμα, μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, σπάμε τα ντακάκια πάνω.
Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υλικά για την σος σε ένα multi και ανακατεύουμε, περιχύνουμε τα λαχανικά και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
