Χοιρινή τηγανιά σε Κουλούρα Κρίθινη

Υλικά

  • 600 γρ. χοιρινή ωμοπλάτη κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 100 ml γλυκό κρασί
  • 4 λιαστές ντομάτες
  • ½ κουταλάκι θυμάρι ή ρίγανη
  • Salt
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 6 κουλούρες κρίθινες Ερωφίλη 
  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες 
  • 150 γρ. φέτα 
  • Θυμάρι ή ρίγανη 
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του χοιρινό απ’ όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε ώσπου να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Αλατίζουμε και προσθέτουμε μία κούπα νερό.
Αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία να ψηθεί για περίπου 30 λεπτά.
Προσθέτουμε την λιαστή ντομάτα και το θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά .
Απλώνουμε τις κουλούρες σε μια πιατέλα, μοιράζουμε την τριμμένη ντομάτα και βάζουμε πάνω τη χοιρινή τηγανιά, θρυμματίζουμε πάνω τη φέτα, ρίχνουμε θυμάρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία!