
Υλικά
- 400 γρ. σκιουφιχτά ή ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 20 ml ελαιόλαδο
- 250 γρ. καπνιστή πανσέτα
- 1 σκελίδα σκόρδο
Για την κρέμα γραβιέρα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
- 30 ml γάλα
- 1/2 κουταλάκι κορν φλάουρ
- Πιπέρι
- 2 μεγάλες Παξιμαδόκουπες «Ερωφίλη» ή 4 μικρές
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο γράφει η συσκευασία. Όταν είναι έτοιμα σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.
Στη μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο γάλα και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε τα τυριά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την σκελίδα το σκόρδο ολόκληρη.
Ανακατεύουμε για λίγο και αφαιρούμε το σκόρδο. Προσθέτουμε την καπνιστή πανσέτα κομμένη σε κομμάτια και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε τις Παξιμαδόκουπες σε πιάτα και αδειάζουμε τα ζυμαρικά μέσα στις Παξιμαδόκουπες, περιχύνουμε με τη σάλτσα γραβιέρας και αραδιάζουμε την καπνιστή πανσέτα.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη
Φωτογράφος: Μιχάλης Χριστοδουλάκης
