Πουτίγκα με επτάζυμο

Υλικά

  • 200γρ. αμύγδαλα λευκά
  • 300γρ. επτάζυμο παξιμάδι Ερωφίλη
  • 350γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 200ml γάλα
  • 30ml κονιάκ
  • 20γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Αρχικά περνάμε τα αμύγδαλα από το μπλέντερ να γίνουν πούδρα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη πούδρα αμυγδάλου από το εμπόριο).
Στη συνέχεια περνάμε το παξιμάδι από το μπλέντερ να γίνει τρίμα.
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά να γίνουν μαρέγκα. Στη συνέχεια χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα ένα τους κρόκους τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε τα αρωματικά, βανίλιες, ξύσμα λεμονιού και κονιάκ και ανακατεύουμε .
Αναμιγνύουμε το τρίμα από το παξιμάδι με το μπέικιν πάουντερ και ρίχνουμε εναλλάξ το αμύγδαλο, το τρίμα και το γάλα.
Τέλος ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις το μείγμα με τη μαρέγκα.
Λαδώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα.
Όταν είναι έτοιμο πασπαλίζουμε πάνω με ινδοκάρυδο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!