
Υλικά
- 150 γρ. ταραμά λευκό ή κόκκινο
- 300 γρ. παξιμάδι επτάζυμο Ερωφίλη
- ½ ξερό κρεμμύδι
- 200ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 200ml ηλιέλαιο
- Χυμό από δύο λεμόνια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα παξιμάδια και γεμίζουμε με αρκετό νερό ώστε να καλυφθούν. Μουλιάζουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζουμε πολύ καλά με τα χέρια ή μεταφέρουμε σε μία πετσέτα και στύβουμε ώσπου να φύγει όλη η υγρασία.
Σε πολυμηχάνημα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το μουλιασμένο παξιμάδι και πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε τον ταραμά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αναμειγνύουμε τα λάδια και ρίχνουμε σταδιακά ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί όλη η ποσότητα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά για 10 λεπτά περίπου και αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό ώστε να έχουμε μια ικανοποιητική υφή.
Τέλος, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και προαιρετικά ελάχιστο πιπέρι.
Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές μπολ και κρατάμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
