Βραστά κολοκυθάκια με σάλτσα λεμονιού και ντακάκι ντομάτας

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Για τη σάλτσα λεμονιού
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 20 ml νερό
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Ντακάκια ντομάτας Ερωφίλη

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μέτρια κομμάτια, βράζουμε σε αρκετό αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.

Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για 2-3 λεπτά ώστε να σταματήσει ο βρασμός και να μείνουν τραγανά και με έντονο χρώμα.

Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε μια πιατέλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, ρίχνουμε τα ντακάκια ντομάτας.

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα λεμονιού στο multi και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Καλή επιτυχία!