Σαλάτα σε βάζο με παξιμαδάκια χαρουπιού

Υλικά

Για 4 βαζάκια

  • 160 γραμ. παξιμαδάκια Χαρουπάκι «Ερωφίλη»
  • 16 ντοματίνια
  • 2 αγγουράκια
  • 4 βερίκοκα ή φρούτα τις επιλογή μας
  • 120 γραμ. γραβιέρα
  • 80 γραμ. γαλοπούλα

Για την σως

  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1/2 κουταλάκι μέλι
  • Χυμό από μισό πορτοκάλι
  • Δύο κουταλιές λευκό ξύδι
  • Salt
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά πλένουμε τα λαχανικά και κόβουμε όλα σε μικρά καρέ. Κατά τον ίδιο τρόπο κόβουμε και την γραβιέρα.
Κόβουμε σε φέτες τα βερίκοκα και τη γαλοπούλα σε κομμάτια.
Θρυμματίζουμε τα παξιμαδάκια σε μεγάλα κομμάτια και μοιράζουμε στα βαζάκια.
Τοποθετούμε πάνω τα ντοματίνια, τα βερίκοκα, το αγγούρι, την γαλοπούλα και την γραβιέρα.
Σε ένα multi χτυπάμε όλα τα υλικά για την σως και περιχύνουμε στα βαζάκια.
Κλείνουμε προσεκτικά τα μπολάκια και μπορούμε να τα έχουμε μαζί μας σε κάθε εξόρμηση στην εξοχή ή στο γραφείο.
Διατηρούμε την σαλάτα στο ψυγείο.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, ανακινούμε το βαζάκι ώστε να ανακατευτεί η σώς με τα υλικά και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη
Φωτογράφος: Μιχάλης Χριστοδουλάκης