Σολομός με κρούστα χαρουπιού και μυρωδικά

Υλικά

Για τον σολομό

  • 1 κιλό φιλέτο σολομό κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • 2 κουταλιές βαλσάμικο
  • Salt
  • Πιπέρι

Για την κρούστα

  • 150 γρ. παξιμάδι Χαρουπάκι «Ερωφίλη»
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • Ξύσμα λεμονιού
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • \1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά βασιλικό ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα

  • 30 γρ. μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές νερό
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Αρχικά αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του σολομού από όλες τις πλευρές. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι την μουστάρδα και το βαλσάμικο και αλείφουμε την πάνω μεριά των φιλέτων.
Σε ένα multi βάζουμε τα παξιμαδάκια Χαρουπιού και θρυμματίζουμε. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για την κρούστα και αναμειγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνουμε την κρούστα πάνω από τη μουστάρδα στα φιλέτα του σολομού.
Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή.
Εντωμεταξύ φτιάχνουμε την σάλτσα. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα multi και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Όταν είναι έτοιμα τα φιλέτα σολομού, σερβίρουμε σε ένα πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη
Φωτογράφος: Μιχάλης Χριστοδουλάκης